Olet täällä

Winter Wonders 18 torimyynti

Tehtävät

Tällä sivulla esitellään torimyyjät, joiden kanssa Winter Wonders 18 Finland #kainuu Kainuun torimyyntikokonaisuudesta vastaava Kalevala Spirit on tehnyt sopimuksen. Tutustu tarjontaamme ja opi, miksi Kainuun ja Suomen yhteinen osasto on vierailemisen arvoinen!

Suomalainen joulutorialue

Joulutorimme tuo nykyaikaan palasen tarunomaista kansanperinnettä. Suomalais-kainuulaista toria vartioivat moottorisahalla veistetyt karhut ja toria koristavat useat suomalaiset kuuset, luoden joulutunnelmaa alueella, joka levittäytyy Brysselin pörssitalon portaiden edustalle. Torilla myydään suomalaisia design-tuotteita ja herkkuja ja siellä voit vaikkapa lämmitellä avotulen ääressä ja nauttia loimulohta glögin kera jättimäisessä kodassa. Aito suomalainen joulupukki saapuu torille Finnairin isolla koneella lauantaina 8. joulukuuta ja isännöi toria siitä lähtien aina loppiaiseen saakka.

Suomalaiskylän parhaat näköalat aukeavat kainuulaisesta puusta valmistetun Hiljaisuuden Talon kolmannesta kerroksesta. Arkkitehti Marco Casagranden suunnittelema TIKKU -talo on edustava esimerkki innovatiivisesta suomalaisesta puurakentamisesta. Talon toisessa kerroksessa voit pysähtyä kuuntelemaan kuunnella hiljaisuutta ja suomalaisen metsän ääniä. Virtuaalilasien avulla voit katsella karhujen elämää tai seurata neljän vuodenajan vaihtelua pohjoisen Suomen upeissa kansallispuistoissa. Voit myös vierailla virtuaalisesti pieneen kainuulaiseen rajakaupunkiin 50 vuotta sitten perustetussa kansainvälisessä musiikkitapahtumassa, Kuhmon kamarimusiikissa. Suomalaistalon pohjakerroksessa emännät ja isännät esittelevät Suomen ja Kainuun luontoa, kulttuuria, elämäntapaa ja ja matkailumahdollisuuksia. Voit jopa varata seuraavan matkasi Suomeen vieraillessasi talossa!

Siemaillessasi glögiä suomalaisella torilla voit seurata isoilta näytöiltä luonnon suurta näytelmää tai esiintymislavan kulttuuriohjelmaa. Osa virtuaalisista esityksistä on vuorovaikutteisia, joten voit vaikka suunnitella itse matkasi Suomussalmelle Hossan kansallispuistoon. 

Winter Wonders joulutorin Kainuun osaston myyntikojuista voit ostaa monia autenttisia kainuulaisia ja suomalaisia tuotteita. Kainuun osasto on takuuvarmasti täynnä suomalaista tunnelmaa ja on vierailemisen arvoinen!

Ruoka ja juoma - Pohjolan villit maut!

Suolaista syömistä

Savulohta (useilta suomalaisilta toimittajilta) paistetaan  torilla myyntiin yli kaksi tuntia tulella perinteiseen suomalaiseen tapaan, joka antaa kalalle uniikin, herkullisen maun. Mukaan voit ostaa myös Pohjois-Karjalasssa sijaitsevan Pielisen kalajalosteen herkullista savuahventa ja savumuikkua. Karelian Lihajaloste Oy:n tuottama hirvimakkara sopii suolaisen nälkään siinä missä savukalakin.

Glögi

Lämmin glögimme valmistetaan Valamon luostarissa Etelä-Savossa omalla reseptillä maukkaista marjoista ja mausteista, jotka tuovat siihen erityislaatuisen maun, melkeinpä kuin tuulahduksen suoraan Kalevalan syntysijoilta. Lisää voit lukea Valamon Viinihermanni Oy:n sivulta. 

Tervaleipä  

Ruisleipä on suomalainen erikoisuus ja meillä Kainuussa on erinomaisia leipomoita ruisleipineen. Yksi näistä on kajaanilainen Pekka Heikkinen & kumpp. jonka tuotteisiin kuuluu kainuulaista tervantuotantoa herkullisessa muodossa esiin nostava tervaleipä. 

Makeannälkään

Hunaja tai Keski-Suomesta tuleva Art Catering Oy:n lakkahillo ovat terveellinen vaihtoehto viemään makeannälän.

Muita suomalaisia tuotteita

Pokka Reindeer Hidesin porontaljat Lapista ja  Manun Pajan perinteiset puukot ja emännän veitset ovat perinteisempiä Suomalaisia tuotteita. Ja nuotiokahvit maistuvat parhaiten perinteisestä Kuksasta juotuina, eikö totta? Lappituotteen kuksat ovat mysö saatavilla Winter Wondersin joulutorilta.

Korvakoruja toriltamme saa kahdenkin eri yrityksen valmistamina. Rockers Workshop on kainuulainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteensa itse alusta loppuun saakka. Heidän päämateriaalinaan on kainuulainen tumma kivi. Kasvattamiensa maatiaiskanojen ylimääräisistä sulista sulkakoruja Varsinais-Suomessa  valmistava Vuonue ja Viipsin puu Oy tuo myös tuotteitaan myyntiin.
 

Myös muita pienempiä käsitöitä on myynnissä useita erilaisia. Lämpimän ja kodikkaan tunnelman tekevät kainuulaiset lampaanvillaiset koristesydämet sopivat esimerkiksi liikelahjoiksi. Silas Tonttukylän verstas syvällä kainuulaisen luonnon keskellä myy esimerkiksi pieniä tonttuja ja muita jouluisia hahmoja.  Uudenlaisia käsitöitä - litteinä kuljetettavia mutta 3D-muotoon  kätevästi koottava puisia kortteja ja Muumi -hahmoja tuottaa Lovi Oy Pohjois-Pohjanmaalla.

Jos mitkään edellisistä tuotteista eivät vielä saaneet sinua innostumaan, voit aina virittää kotisi joulutunnelmaan Lapuan kankureiden pellavatekstiileillä  (Etelä-Pohjanmaa), Kynttilätalo Blomster ja Herukka Ay:n kynttilöillä (Pohjois-Pohjanmaa) tai kainuulaisen Saunaset Oy:n saunatuotteilla

Tervetuloa tutustumaan!