Olet täällä

Winter Wonders 18 Market Place

Tehtävät

Tällä sivulla esitellään tuotteita, joita on ollut tarjolla Winter Wonders 18 Finland #kainuu Kainuun torikojuissa.

Suomalainen joulutorialue

Joulutorimme toi nykyaikaan palasen tarunomaista kansanperinnettä. Suomalais-kainuulaista toria vartioivat moottorisahalla veistetyt karhut ja toria koristivat useat suomalaiset kuuset, luoden joulutunnelmaa alueella, joka levittäytyi Brysselin pörssitalon portaiden edustalle. Torilla myytiin suomalaisia design-tuotteita ja herkkuja ja siellä voi vaikkapa lämmitellä avotulen ääressä ja nauttia loimulohta glögin kera jättimäisessä kodassa. Aito suomalainen joulupukki isännöi toria aina loppiaiseen saakka.

Suomalaiskylän parhaat näköalat aukesivat kainuulaisesta puusta valmistetun Hiljaisuuden Talon kolmannesta kerroksesta. Arkkitehti Marco Casagranden suunnittelema TIKKU -talo on edustava esimerkki innovatiivisesta suomalaisesta puurakentamisesta. Talon toisessa kerroksessa voi pysähtyä kuuntelemaan kuunnella hiljaisuutta ja suomalaisen metsän ääniä tai virtuaalilasien avulla seurata neljän vuodenajan vaihtelua pohjoisen Suomen upeissa kansallispuistoissa. Suomalaistalon pohjakerroksessa emännät ja isännät esittelivät Suomen ja Kainuun luontoa, kulttuuria, elämäntapaa ja ja matkailumahdollisuuksia. 

Siemaillessaan glögiä suomalaisella torilla voi samalla seurata isoilta näytöiltä luonnon suurta näytelmää tai esiintymislavan kulttuuriohjelmaa. Winter Wonders joulutorin Kainuun osaston myyntikojuista puolestaan saattoi ostaa monia autenttisia kainuulaisia ja suomalaisia tuotteita.

Ruoka ja juoma - Pohjolan villit maut!

Suolaista syömistä

Savulohta (useilta suomalaisilta toimittajilta) paistettiin  torilla myyntiin yli kaksi tuntia tulella perinteiseen suomalaiseen tapaan, joka antaa kalalle uniikin, herkullisen maun. Mukaan voi kojuista ostaa myös Pohjois-Karjalassa sijaitsevan Pielisen kalajalosteen herkullista savuahventa ja savumuikkua tai Karelian Lihajaloste Oy:n tuottama hirvimakkaraa.

Glögi

Myynnissä ollut lämmin glögimme valmistettiin Valamon luostarissa Etelä-Savossa omalla reseptillä maukkaista marjoista ja mausteista, jotka toivat siihen erityislaatuisen maun, melkeinpä kuin tuulahduksen suoraan Kalevalan syntysijoilta. Lisää voit lukea Valamon Viinihermanni Oy:n sivulta. 

Tervaleipä  

Ruisleipä on suomalainen erikoisuus ja meillä Kainuussa on erinomaisia leipomoita ruisleipineen. Yksi näistä on kajaanilainen Pekka Heikkinen & kumpp. jonka tuotteisiin kuuluu kainuulaista tervantuotantoa herkullisessa muodossa esiin nostava tervaleipä. 

Makeannälkään

Hunaja tai Keski-Suomesta tuleva Art Catering Oy:n lakkahillo olivat tarjolla terveellisinä vaihtoehtoina viemään makeannälän.

Muita suomalaisia tuotteita

Pokka Reindeer Hidesin porontaljat Lapista ja  Manun Pajan perinteiset puukot ja emännän veitset ovat perinteisempiä Suomalaisia tuotteita. Ja nuotiokahvit maistuvat parhaiten perinteisestä Kuksasta juotuina.  Lappituotteen kuksat olivat myös saatavilla Winter Wondersin joulutorilta.

Korvakoruja toriltamme sai kahdenkin eri yrityksen valmistamina. Rockers Workshop on kainuulainen perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteensa itse alusta loppuun saakka. Heidän päämateriaalinaan on kainuulainen tumma kivi. Kasvattamiensa maatiaiskanojen ylimääräisistä sulista sulkakoruja Varsinais-Suomessa  valmistava Vuonue ja Viipsin puu Oy toi myös tuotteitaan myyntiin.
 

Myös muita pienempiä käsitöitä oli myynnissä useita erilaisia, esimerkiksi kainuulaisia lampaanvillaisia koristesydämiä, jotka sopivat esimerkiksi liikelahjoiksi. Silas Tonttukylän verstas syvällä kainuulaisen luonnon keskellä myi torille esimerkiksi pieniä tonttuja ja muita jouluisia hahmoja.  Uudenlaisia käsitöitä - litteinä kuljetettavia mutta 3D-muotoon  kätevästi koottava puisia kortteja ja Muumi -hahmoja toi myyntiin Lovi Oy Pohjois-Pohjanmaalta.

 Myös kojuistamme löytyneillä Lapuan kankureiden pellavatekstiileillä  (Etelä-Pohjanmaa), Kynttilätalo Blomster ja Herukka Ay:n kynttilöillä (Pohjois-Pohjanmaa) tai kainuulaisen Saunaset Oy:n saunatuotteilla saattoi virittää kotinsa joulutunnelmaan.