Olet täällä

Lapset ja nuoret

Lapsille ja nuorille Kainuu tarjoaa mahdollisuuden moniin liikuntalajeihin. Kainuussa on useita urheiluseuroja, jotka ohjaavat ja aktivoivat nuoria liikkumaan. Kajaanihalli, pallohalli, jäähalli ja monet urheilukentät tarjoavat hyvät harjoittelumahdollisuudet.

Lapset ja nuoret

 

Nuoret ja lapset pääsevät parhaiten harrastamaan liikuntaa liittymällä urheilu- tai liikuntaseuraan. Silloin liikunnasta tulee ohjattua ja monipuolisempaa sekä harrastuksesta tulee pysyvämpi osa nuoren elämää. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan Kainuun palloilu- ja liikuntaseuroihin.

Kainuussa on partiotoimintaa useilla paikkakunnilla. Partio tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja opetella uusia taitoja.

Kajaanin uusi Vesiliikuntakeskus Kaukavesi on koululaisten ja lasten vilkkaassa käytössä. Kesäisin on avoinna myös Otanmäen maauimala. Myös palloilu- ja painilajit ovat suosittuja. Kainuussa on myös erittäin suuri tanssiliikunnan harrastajien joukko ja mikä parasta, myös pojat ovat löytäneet tanssiharrastuksen.

Keilaaminen on koko perheen harrastus, joka sopii kaikenikäisille ja -tasoisille. Kajaanissa on avattu uusi Keilahalli Puisto, jossa lajia pääsee kokeilemaan. 

Kulttuuriosuuskunta G-voima ja sen yhteydessä toimiva Generaattori järjestää nuorille teatteri-ilmaisun kerhoja. Generaattori järjestää myös useita tapahtumia, joissa lapset ja nuoret voivat olla mukana.

Maakunnallisena oppilaitoksena musiikkiopistolla on opetuspaikat Kajaanin lisäksi Hyrynsalmella, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Suomussalmella ja Vaalassa. Nuorille ohjattua bänditoimintaa on usealla paikkakunnalla. Puolangan bändileirille kesäisin hakeutuu nuoria soittajia ympäri Suomen.

Vapaa-ajalla voi käydä myös elokuvissa. Elokuvateatteri Biorex tarjoaa nykyaikaiset puitteet elokuvien katsomiseen ja elokuva uutuudet ovat ensi-illassa Kajaanissa yhtä aikaa muun Suomen kanssa. Nuorten vapaa-aikaan tuovat oman lisänsä myös nuorisotilat ja -talot, jotka tarjoavat kävijöille mahdollisuuden tavata muita nuoria ja viettää aikaa pelaten tai musiikkia kuunnellen.

Liikuntaharrastusmahdollisuuksia

 

Kulttuuriharrastusmahdollisuuksia

 

Nuorisotilat

 

Nuorten elämä.fi/Kainuu -sivusto