Olet täällä

Terveysasemat ja Kainuun keskussairaala

Terveysasemia Kajaanissa on kolme, pääterveysasema sekä Lehtikankaan ja Vuolijoen terveysasemat. Joka kunnassa on oma terveysasema. Kainuun keskussairaala vastaa Kainuun erikoissairaanhoidon tasoisista terveyspalveluista. Sairaalan toiminta kattaa kaikki suurien erikoisalojen polikliinisen toiminnan, vuodeosasto-toiminnan sekä niiden tarvitsemat tukipalvelut.
Terveysasema_610

Terveysasemien yhteystiedot löytyvät Kainuun soten sivulta, samoin Kainuun keskussairaalan tiedot.

Puolangan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Attendo Oy.

Ympärivuorokautinen puhelinpäivystys- ja neuvontapalvelu

Kainuussa palvelee sairaanhoitajan ympärivuorokautinen puhelinpäivystys- ja neuvontapalvelu päivystyspoliklinikan tiloissa.  Päivystävän sairaanhoitajan saat puhelimeen numerosta  08 6156 6000.

Puhelinpäivystyksen tarkoituksena on turvata asiakkaille nopea yhteydensaanti terveydenalan ammattilaiseen siten, että kokenut sairaanhoitaja
tekee hoidon tarpeen ensimmäisen arvion sekä asiakkaan ohjaamisen oikeaan aikaan oikeaan hoitopaikkaan.

Kainuun soten päivystyspalvelut (virka-ajan ulkopuolinen päivystys)

Päivystysesite (pdf)

Laboratorion sähköinen ajanvaraus Kainuun keskussairaalan ja Vuolijoen terveysaseman laboratorioiden näytteenottoon voi tulla vain varatulle ajalle. Vuoronumerolla voi ainoastaan tuoda kotona otettuja näytteitä sekä hakea näytteenottoastioita kotona otettavia näytteitä varten. Ajanvaraus näytteenottoon tehdään internetistä www.nordlab.fi tai soittamalla numeroon 044 797 4862 klo 9-11. Ajanvarauspuhelimen aukiolo laajenee 2.5.2016 palvelemaan myös iltapäivisin klo 12-14.

Ajanvarauspalvelussa on oma toimenpide päivystysluonteiseen näytteenottoon Kainuun keskussairaalan näytteenotossa. Tätä toimenpidettä käytetään, kun asiakas käy terveysasemalla vastaanotolla ja hänelle määrätään laboratoriotutkimuksia päivystyksenä. Tähän toimenpiteeseen ajan voi varata vain ammattilainen ja vain samalle päivälle kirjautumalla sisään ohjelmaan. Kajaanin pääterveysasemalla pyydetyt tutkimukset otetaan pääterveysasemalla. Kainuun keskussairaalassa toimii edelleen myös päivystävä laboratoriohoitaja (puh. 044 797 4859), joka hakee päivystysnäytteitä poliklinikoilta ja osastoilta puhelinsoittojen perusteella.

Vuolijoen terveysasemalla laboratorio palvelee tiistaisin klo 7.30-11.30. Päivystyksellisissä tapauksissa asiakasta kehotetaan ilmoittautumaan laboratoriossa näytteenottajalle, joka palvelee häntä ensi tilassa.

Verenohennuslääkettä käyttävien asiakkaiden käytössä on ajanvaraus maanantaista perjantaihin.

A-klinikan asiakkaat, joilla on lähete valvottuun huumevirtsanäytteenottoon, palvellaan ma-ti klo 12-14.30 ja pe klo 11-13. A-klinikka varaa valvottuun huumenäytteenottoon ajan laboratorioon kyseiselle aikavälille toimenpiteeseen "Veri- ja/tai virtsatutkimukset ja EKG".

Toiminnan muutokset ja rajaukset kesällä 2017 Kainuun soten palveluissa.

Kainuun Omasote on on henkilökohtainen kainuulaisille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Sen kautta voit lähettää viestejä ja kysymyksiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja lähettää sähköisen lääkemääräyksen uudistamispyynnön. Palveluun voi kirjautua esim. pankkitunnuksilla.

Pankkitunnuksilla voi kirjautua myös Kanta -palveluun, jossa voi tarkastella omia terveystietoja, lääkemääräyksiä ja laboratorio- ja röntgentutkimuksia.