Northern Axis -Barents Link -hanke (NABL)

NABL aloituskokous 21.1.2020 Kajaanissa
Kainuun liitto on pääpartnerina Kolartic CBC -hankkeessa Northern Axis – Barents Link (NABL), jonka tavoitteena on parempi itä-länsi-liikennekäytäväliikenne ja rajat ylittävä liikkuvuus pohjoisella akselilla ja niiden verkottuminen jäämerelle. Hankkeessa on 10 partneria Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Kainuun liitto on pääpartnerina 4.11.2019 alkaneessa Kolartic CBC:n rahoittamassa hankkeessa Northern Axis – Barents Link (NABL). Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 1,2 M€ ja hanke kestää 28.2.2022 saakka.

Hankkeessa on yhteensä 10 partneria Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä:

• Kainuun liitto, Suomi (Lead Partner)
  • Futurum AS, Norja
  • Northern (Arctic) Federal University, Venäjä
  • Itä-Lapin kuntayhtymä, Suomi
  • Strategic Partnership on Economic and Social Development of the North-West Federal District, Venäjä
  • Luulajan yliopisto, Ruotsi
  • Arkangelin alueellinen tiehallinto, Venäjä
  • Nenets Oil Company -osakeyhtiö, Venäjä
  • Väyläviraston Oulun toimipiste, Suomi
  • Arktinen Yliopisto, Norja

Hankkeen tavoitteena on parempi itä-länsi-liikennekäytäväliikenne ja rajat ylittävä liikkuvuus pohjoisella akselilla ja niiden verkottuminen jäämerelle. Hankkeen aikana selvitetään: