Olet täällä

Муниципальные поликлиники и Центральная больница Кайнуу

Kajaanissa on kaksi terveysasemaa, pääterveysasema ja Vuolijoen terveysasema. Joka kunnassa on oma terveysasema. Kainuun keskussairaala vastaa Kainuun erikoissairaanhoidon tasoisista terveyspalveluista. Sairaalan toiminta kattaa kaikki suurien erikoisalojen polikliinisen toiminnan, vuodeosasto-toiminnan sekä niiden tarvitsemat tukipalvelut.
Terveysasema_610

Terveysasemien yhteystiedot löytyvät Kainuun soten sivulta, samoin Kainuun keskussairaalan tiedot.

Puolangan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Attendo Oy.

Näin otat yhteyttä päivystysnumeroihin

Yleinen hätänumero 112 – henkeä uhkaava tilanne
Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus tai vakava vammautuminen) soita hätänumeroon 112. Vastaa esitettyihin kysymyksiin, toimi annettujen ohjeiden mukaan ja lopeta puhelu vasta saatuasi luvan.

Päivystysapu 116 117 – äkillinen sairastuminen tai tapaturma, lan­ka­pu­he­li­mes­ta soi­ta puh. 08 6156 6000
Soita päivystysapuun 116 117, kun tarvitset neuvoja äkillisen sairauden tai tapaturman hoidossa etkä ole varma, pitääkö sinun lähteä päivystykseen. Kiireellisessä tilanteessa voit hakeutua suoraan päivystykseen.

Sosiaalipäivystys 044 797 0676
Kiireellisissä sosiaalisen avun tilanteissa apua saa joka päivä ympäri vuorokauden 24/7 päivystävästä sosiaalipäivystyksen numerosta 044 797 0676.

Hammaslääkärin päivystys
Kiireellisissä tapauksissa otetaan hammashoitolan aukioloaikana yhteys oman asuinpaikan hoitolaan tai numeroon 08 6156 7850. Muuna aikana voidaan soittaa päivystysapunumeroon.

Muut kuin äkilliset päivystysasiat
Kiireettömissä asioissa (1-3 vuorokauden sisällä hoitoa tarvitsevat sairaudet, pitkittyneet sairaudet, reseptinuusinnat, suunnitellut jatkohoidot jne.) ota yhteyttä omalle terveysasemalle.

Kainuun soten päivystyspalvelut (virka-ajan ulkopuolinen päivystys)

Laboratorion sähköinen ajanvaraus Kainuun keskussairaalan ja Vuolijoen terveysaseman laboratorioiden näytteenottoon voi tulla vain varatulle ajalle. Vuoronumerolla voi ainoastaan tuoda kotona otettuja näytteitä sekä hakea näytteenottoastioita kotona otettavia näytteitä varten. Ajanvaraus näytteenottoon tehdään internetistä www.nordlab.fi tai soittamalla numeroon 044 797 4862 klo 9-11. Ajanvarauspuhelimen aukiolo laajenee 2.5.2016 palvelemaan myös iltapäivisin klo 12-14.

Ajanvarauspalvelussa on oma toimenpide päivystysluonteiseen näytteenottoon Kainuun keskussairaalan näytteenotossa. Tätä toimenpidettä käytetään, kun asiakas käy terveysasemalla vastaanotolla ja hänelle määrätään laboratoriotutkimuksia päivystyksenä. Tähän toimenpiteeseen ajan voi varata vain ammattilainen ja vain samalle päivälle kirjautumalla sisään ohjelmaan. Kajaanin pääterveysasemalla pyydetyt tutkimukset otetaan pääterveysasemalla. Kainuun keskussairaalassa toimii edelleen myös päivystävä laboratoriohoitaja (puh. 044 797 4859), joka hakee päivystysnäytteitä poliklinikoilta ja osastoilta puhelinsoittojen perusteella.

Kainuun Omasote on on henkilökohtainen kainuulaisille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Sen kautta voit lähettää viestejä ja kysymyksiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille ja lähettää sähköisen lääkemääräyksen uudistamispyynnön. Palveluun voi kirjautua esim. pankkitunnuksilla.

Pankkitunnuksilla voi kirjautua myös Kanta -palveluun, jossa voi tarkastella omia terveystietoja, lääkemääräyksiä ja laboratorio- ja röntgentutkimuksia.