Olet täällä

Hankevetäjä Hans Gerber, Juntusranta

Suomussalmen Juntusrannassa asuva hankevetäjä Hans Gerber tarvitsee päivittäin työssään tehokkaita tietoliikenneyhteyksiä.

Uusia asukkaita etätyöllä houkutellen

Suomussalmen Juntusrannassa päästiin ensimmäisten joukossa iloitsemaan valokuituyhteydestä. Modernia internetyhteyttä hyödyntää muun muassa hankevetäjä Hans Gerber. Hän tarvitsee päivittäin työssään tehokkaita tietoliikenneyhteyksiä, joissa informaatiota välittyy jopa 100 megabittiä sekunnissa.

Nopeat ja ilman katkoksia toimivat internetyhteydet kuuluvat olennaisesti myös Gerberin vetämään Tulevaisuuden Älykylä -hankkeeseen. – Valokuituyhteys mahdollistaa etätöiden tekemisen. Se on yksi markkinointikeinoistamme saada kylällemme uusia asukkaita, Gerber kertoo. Hankkeessa luodaan kylälle myös oma netti-tv, jonka sujuva toiminen edellyttää nopeita yhteyksiä.

Hankevetäjä Hans Gerber kiittelee valokuidun tarjoamia etätyömahdollisuuksia. Myös laajakaista-tv tarjoaa monipuolisen kanavavalikoiman.

Kaikki tapahtuu hetkessä

Gerberin kotitoimisto sijaitsee aivan Juntusrannan kyläkeskuksessa runkoverkon äärellä.
– Parasta nykyisissä yhteyksissä on se, että kaikki tapahtuu hetkessä. Esimerkiksi kuvien siirtoon liittyneet viiveet häiritsivät aikaisemmin työntekoa, Gerber kertoo.

Wimax-yhteydessä esiintyneet ajoittaiset katkokset jäivät valokuituyhteyden myötä historiaan. Nettitikkuakin on Venäjän rajan pinnassa kokeiltu, mutta toimivuudeltaan se kelpasi ainoastaan hätävarayhteydeksi.
– Nykyinen huippuyhteytemme on monille yllätys. Tiedonsiirto on täällä jopa huomattavasti nopeampaa kuin monessa suuressa kaupungissa, jossa on monta ihmistä ”saman langan päässä”, Hans Gerber kuvailee.

Televisio-ohjelmat netin kautta

Valokuituyhteydellä internet on sopivasti käyttövalmiina heti tietokoneen avaamisen jälkeen. Laajakaista mahdollisti myös uuden tavan television katseluun, sillä monipuolinen kanavavalikoima välittyy nyt internetin kautta. Kuukausimaksullisen kanavapaketin voi räätälöidä omien katselumieltymyksien mukaan.
– Erityisen tyytyväinen olen tallentavaan ominaisuuteen, jolloin ohjelmia voi katsoa vielä kaksi viikkoa lähetysajankohdan jälkeen. Paketin kautta olisi mahdollista saada myös elokuvia vuokrattua suoraan netistä omaan televisioon.

Lisätietoa kylän toiminnasta:

http://www.ruhtinansalmi.fi/