Olet täällä

Kiitos kainuulaisille rohkeasta teosta ja luottamuksesta, kun valitsivat muutosjohtajakseen ihmisen maakunnan ulkopuolelta ja - peräti etelä-pohojalaasen…

Muuttopakaasit on nyt purettu kämppään ja löydetty oma kolo kainuulaisesta elämänmenosta. Vastaanotto on ollut niin työpaikalla kuin muissakin ympyröissä jouhevaa ja mukavaa. Myös luonto- ja rakennetut ympäristöt näyttävät Kainuu-untuvikon silmään kauniilta ja hyvin hoidetuilta.

Maakuntakehittämisen edelläkävijäalueelle on näin muodoin ollut hyvä putkahtaa. Hallintokokeilun aikaiset kokemukset ja sujuvasti palveleva sote-yhtymä toimivat vahvana osviittana valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen toteuttamiselle. Uudistuksen mittakaava huomioiden ähkyä ja tekemistä täälläkin toki riittää ennen kuin lakiluonnosten pykälät muuttuvat koko touhun päämääräksi. Eli siis aidoksi ja sujuvaksi itsehallinnoksi - kainuulaisten hyvinvoinnin ja maakunnan elinvoiman turvaamiseksi. Niillä voimavaroilla, jotka ovat käytettävissä.

Nyt ollaan koko maakunnalle ja sen tulevaisuudelle erittäin tärkeän ja kauaskantoisen asian äärellä. Lainsäädäntö luo uudistukselle puitteet, mutta kainuulaisista itsestään on kiinni, kuinka kehittämisessä onnistutaan ja millaisia tuloksia saavutetaan niin, että ne vastaavat kainuulaisten todellisia tarpeita ja olosuhteita.

Jotta tähän päästään, meidän kaikkien on muistettava lusikoida päivittäin runsaita annoksia rikastumislääkettä. Tämä lääke on siitä ihmeellinen, että se rikastuttaa sekä henkisesti että aineellisesti. Onnistumisen reseptinä on maakunnan tulevaisuuteen sitoutuvien ihmisten myönteisiin tunteisiin perustuva, luova ja järjestelmällinen yhteistyö. Tällaista asennoitumista tässäkin uudistuksessa tarvitaan, jotta sen avaamat mahdollisuudet toteutuvat kainuulaisten hyväksi.

Lähdetään siis rakentavassa yhteistyössä eteenpäin kainutlaatuiseen maakuntamuutokseen !

Toivoo

Harri Mattila, muutosjohtaja
Kainuun sote- ja maakuntauudistus

Kommentit

koetappa olla tolokkuna, elä pöljehi eläkä suhmuroi ni hyvin männöö

Lisää uusi kommentti