Olet täällä

Alustava ohjelma

Tehtävät

Juhlan alustava ohjelma on aikataulutuksen puolesta laadittu yhteneväiseksi Helsingin kaupungin vastaavan juhlan kanssa. Juhlaohjelmaan voi tulla vielä muutoksia.

Juhlan ohjelma

Juhlan alussa kaikki vieraat kätellään ja sen jälkeen siirrytään ottamaan syötävää alakerrassa olevista tarjoilupöydistä. Tarjolla on suolaista ja makeaa syötävää, juomana on mehua. Tarjoilujen nauttimisen jälkeen siirrytään Artti Antila -saliin, jossa on ensin videoyhteyden kautta tervehdykset  Finlandia-talolle, jossa helsinkiläiset neljäsluokkalaiset viettävät itsenäisyysjuhlaa. 

Yhdessä lauletun Maamme -laulun jälkeen on vuorossa harjoiteltujen tanssien esittäminen ja sen jälkeen tanssi jatkuu vapaamuotoisesti.  Musiikista vastaa  Kainuun konservatorion orkesteri. Juhla päättyy noin 13.30, jolloin kuljetukset lähtevät takaisin kuntiin.

Pukeutuminen juhlaan

Pukeutuminen tekee osaltaan juhlasta juhlan ja niinpä lapsilta toivotaan siistiä juhlapukeutumista. Pojille käy siistit housut ja paita, koko pukua ei suinkaan edellytetä. Tytöillä voi olla lyhyt tai pitkä mekko/hame.

Juhlaan valmistautuminen on kouluissa osa juhla- ja tapakasvatusta. Silloin voidaan opetella kättelyä, ruokailua, pukeutumista, yleistä juhlissa käyttäytymistä ja tietenkin tansseja.

Alustava ohjelma

Juhlan esittely

Itsenäisyysjuhla Helsingissä 2014