Olet täällä

13.11.2018 - 17:29

Winter Wonders tapahtuma julkistettiin

Pentti Malinen Winter Wonders -julkistamistilaisuudessa
Winter Wonders -joulutoritapahtuman julkistustilaisuudessa Brysselissä saatiin esimakua pian käynnistyvästä tapahtumasta. Maakuntajohtaja Pentti Malinen esitti tilaisuudessa suomalaisen osapuolen terveiset.

Tämän vuoden Winter Wonders -joulutoritapahtuma julkistettiin virallisesti lehdistötilaisuudessa Brysselissä maanantaina 12.11.2018. Tapahtumaa isännöivät Philippe Close, Brysselin kaupungin pormestari, ja Karine Lalieux, turismin ja suurten tapahtumien neuvos kollegoineen.

Tilaisuudessa oli puheenvuoroja paikallisilta toimijoilta, lisäksi omat puheenvuoronsa sai myös maakuntajohtaja Pentti Malinen, joka edusti paitsi Kainuuta, myös laajemmin kunniavierasmaata Suomea. Pentti Malisen englanninkielisen puheenvuoron kokonaisuudessaan löydät alta. 

Tilaisuuden myötä myös julkistui kokonaisuudessaan tapahtuman visuaalinen ilme, jonka on suunnitellut suosittu brysseliläinen taiteilija Oli-B.  

Mistä on kyse?

Winter Wonders -tapahtuma järjestetään ennen joululomia ja niiden aikana Brysselin Grand Place -aukion ja Bourse-aukion, Place de la Monnaien, Place Sainte-Cathererin ja Marché aux Poissonin välissä. Brysselin joulutori Winter Wonders on yksi Euroopan suurimmista joulutoritapahtumista, jossa vierailee vuosittain hengästyttävä määrä, jopa 2,5 miljoonaa, ihmistä.

Bryssel kutsuu tapahtumaan vuosittain ”kunniavieraan” (celebrated country) ja tänä vuonna se on Suomi. Toteutuksesta on sovittu Brysselin kaupungin, Visit Finlandin ja Kainuun liiton kesken. Tapahtuma järjestetään 30.11.2018 - 6.1.2019.

Kainuun ja Suomen osasto löytyvät Brysselin pörssin välittömästä läheisyydestä (ks. alla oleva kuva).

Kainuulaisten suunnittelema kokonaisuus kulttuuriohjelmineen ja tuotemyynteineen (Kalevala Spirit) on viimeistään maanantaisen julkistamistilaisuuden myötä saanut huomattavaa julkisuutta Brysselin mediassa.  Muutamia vieraskielisiä kirjoituksia voit lukea alla olevista linkeistä.

Plan of the Winter Wonders Area

 

Lisätietoja ja uutisartikkeleita aiheesta

Winter Wonders -tapahtuman viralliset verkkosivut www.plaisirsdhiver.be
Kainuun liiton Winter Wonders -sivut www.kainuunliitto.fi/winterwonders18

Newsmonkey 12.11.2018: Cette année, les Plaisirs d'Hiver de Bruxelles mettront la Finlande à l'honneur: voici toutes les nouveautés
RTBF.be 12.11.2018: La Finlande, invité d'honneur des Plaisirs d'Hiver
Aviation24.be 9.11.2018: [Destination Report] Kainuu, a northeastern region of Finland
DH.be: Le christmas spirit finlandais débarque à Bruxelles

Lisätiedot

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat