Olet täällä

7.5.2018 - 15:33

Tukipalveluratkaisujen valmistelua jatketaan

Tukipalveluratkaisujen valmistelua jatketaan
Väliaikainen valmistelutoimielin päätti perustaa kaksi työryhmää valmistelemaan uuden maakunnan tukipalveluratkaisuja.

Toinen työryhmä keskittyy tietohallintoon, toinen talous- ja henkilöstöhallintoon. Työryhmät käyvät vielä kerran läpi erilaiset mahdollisuudet palvelujen tuottamisessa, mahdollisen siirtymäkauden toiminnan ja järjestelmäratkaisut. Uudistuksen Kainuun ohjausryhmä keskustelee asiasta viikon kuluttua maanantaina. Aiemmin ohjausryhmän näkemys on ollut, että uuden maakunnan valmistelussa ryhdytään selvittämään muita kuin maakunnallisia ratkaisuja. 

Vate puoltaa Pohjois-Suomen yhteisselvitystä sote-valinnanvapaudesta  

Valmistelutoimielin esittää ohjausryhmälle, että Kainuu puoltaisi Pohjois-Suomen yhteisen selvityksen käynnistämistä sote-järjestämisen, suoran valinnan palveluiden sekä asiakassetelin ja henkilökohtaisen budjetin palveluiden osalta.

Viestintää konsernirakenteen valmistelusta tehostetaan

Viestintää henkilöstölle konsernirakenteen valmistelusta tehostetaan. Väliaikainen valmistelutoimielin totesi, että kaikki organisaatiot tehostavat viestintää konsernirakenteen valmistelun tilanteesta. Samalla todettiin, että valmistelu on vielä alkuvaiheessa, mutta henkilöstön on silti hyvä päästä ottamaan kantaa valmistelun etenemiseen.

Sote-muutosjohtajan sekä ICT-suunnittelijoiden tehtävät   

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti, että Kainuuseen ei perusteta erikseen sote-muutosjohtajan tehtävää. Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto toimii muutosjohtajaverkostossa Kainuun sote-valmistelun edustajana.

Muutosvalmistelun uusiksi ICT-suunnittelijoiksi on valittu Teemu Röpelinen ja Kristiina Taskinen.

Asianhallinnan asiantuntijan rekrytointi

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti, että asianhallinnan projektiin palkataan asiantuntija maakunnan asiakirjahallinnon organisointia varten.

Lisätiedot:
Valmistelujohtaja Jaana Korhonen 044 591 9472

 

Uusimmat