Olet täällä

17.5.2017 - 12:23

Suomi 100 -tapahtumien runsautta kevään ja kesän aikana

Hossa
Kevät ja kesä ovat Kainuussa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia täynnä. Ohjelmaa on kaiken ikäisille ja eri aloista kiinnostuneille, tarjolla on varsinainen runsaudensarvi!

Safkasynttäreitä vietetään jokaisessa Kainuun kunnassa. Safkasynttärit Suomelle -tempauksessa lapset tutustuvat omien tekojensa ja oivallustensa kautta Suomen historiaan ja erityisesti ruoan tuotantoon ja luonnosta saataviin raaka-aineisiin. Tuloksena on eri puolilla Suomea lasten itse suunnittelemia ja toteuttamia synttäritapahtumia, joihin he voivat kutsua esimerkiksi vanhempiaan, isovanhempiaan, koulukavereitaan, kuntalaisia tai kuntapäättäjiä.

Norssikarnevaaleja vietetään Paltamossa 21.5., päivä on osa luonnonpäivän tapahtumia. Ohjelmallinen osuus alkaa klo 13.00 Muista minua -esityksellä, jossa kuullaan musiikkia Suomen itsenäisyyden ajalta.

Suomussalmella Korvissa soi, Suomi 100 -teemalla 26.5. Paikkana on Alvar-sali. Silloin Radion sinfoniaorkesterin joulukuinen vierailu ja kummiluokkahanke Ruukinkankaan koulussa saavat jatkoa pianotrio Fräki-Puusaari-Rysän vieraillessa Suomussalmella.

RSO:n 2. soolosellisti Eeva Rysä ja viulisti Maria Puusaari pianistinaan Sonja Fräki soittavat Suomen kiertueellaan sadan vuoden aikana sävellettyjä pianotrioja Suomi100 -hankkeeseen kuuluvassa konserttiohjelmassaan. Ohjelmassa kuullaan trion tilausteos, suomussalmelaislähtöisen säveltäjä Osmo Tapio Räihälän 'Temptations', joka sai kantaesityksensä Helsingin Musiikkitalossa YLE Radio 1:n radioimassa konsertissa. Suomussalmen konsertin ohjelman esittelee niin ikään säveltäjä Osmo Tapio Räihälä.

Suomussalmella myös linturetkeillään 21.5. ja Raatteen marssi kävellään, hölkätään tai juostaan 27.5. Marssi on tarkoitettu koko perheen tapahtumaksi. Sen järjestämisellä halutaan kunnioittaa veteraanien työtä ja uhrauksia maamme itsenäisyyden säilyttämiseksi.

Laps’ Suomen näyttely avautuu Kajaanissa 28.5. ja se kestää 17.9. saakka. Kainuun Museo kokoaa näyttelyn, joka esittelee, miten lapsuus on muuttunut itsenäisyyden aikana.

Avoimet Kylät -päivä 10.6. on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämäänsä. 

Avoimet Kylät -päivänä järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Kylätapahtumat ovat esim. kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, musiikkiesityksiä, museokierroksia… Jokaisella kylällä on omat juttunsa ja tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia.

 

Hossan juhlaviikko 9.-18.6. ja kansallispuiston avajaiset 16.7.

Hossan juhlaviikko on Suomussalmen kunnan kunnianosoitus uudelle kansallispuistolle. Tarjolla on ohjelmaa turvesaunasta pesäpalloiluun, komeista koirista heinäpäihin, musiikista suppailumelontaan. Myös Kuusamo ottaa osaa Hossan juhlallisuuksiin järjestämällä Suomi 100
-kansallispuiston juhlapäivän Kuusamotalolla perjantaina 16. kesäkuuta.

Juhlaohjelmaa on tarjolla ympäri Suomussalmea joka päivä; ohjelmistossa on kulttuuria, urheilua ja keskustelutapahtumia. Kaikilla on mahdollisuus päästä tutustumaan avattavaan kansallispuistoon, sillä opastettuja linja-autokuljetuksia on joka päivä ajalla 12.–16.6.
Juhlaviikko huipentuu Suomi 100 kansallispuiston avajaisiin 16.7. Silloin ohjelmaa on ympäri vuorokauden, yöttömänä yönä voi juhlia luonnossa ja rakastua kesäyöhön!

Tervetuloa osallistumaan juhlavuoden ohjelmaan, vietetään juhlavuotta Yhdessä!

 

Lisätietoja:
 

Tiedot Hossan avajaisiin järjestetyistä bussikuljetuksista, avajaisruokailuista sekä yöpymisvaihtoehdoista löydät osoitteesta https://hossanjuhlat.com/2017/02/23/lisatietoa/

Hossan juhlaviikon ohjelma löytyy osoitteesta
https://hossanjuhlat.com/2017/02/09/hossan-juhlaviikko/

Kaikki Kainuun Suomi 100 -hankkeen tapahtumat löytyvät osoitteesta
https://www.kainuunliitto.fi/satavuotisohjelma

Juhlavuoden tapahtumia voit seurata myös Facebookissa
https://www.facebook.com/suomi100kainuussa/

Uusimmat