10.1.2018 - 16:14

Nuorten Kainuu -videokilpailussa lähes 40 osanottajaa

Nuorten Kainuu -videokilpailun voittajat 2018
Voittajat

Alle 13 vuotiaiden kategoria:
1. sija: Lauri Mutanen (Laurin Kainuu)
2. sija: Netta Heikkinen ja Ronja Kettukangas (Retki Vuokatinvaaralle)
kunniamaininta: Stella Hutri (Minun Kainuu) ja Essi Suutari (Kainuun Ärjä)

13 - 20 vuotiaiden kategoria:
1. sija: Helka Mutanen (Kainuussa on kotini)
2. sija: Joonas Juntunen (Minun Kainuu)
kunniamaininta: Daniel Manninen ja Julia Juntunen

21- 30 vuotiaiden kategoria:
1. sija: Annika Veteli (Marjametsä)
2. sija: Ella ja Essi Mutanen (Sinistä onnellisuutta)
kunniamaininta: Aatu Haaranen (Finland 100 years Kainuu)

Perustelut (raadin käyttämät kriteerit)

Raati arvioi kaikki kilpailuvideot seuraavilla kriteereillä:
- yhteys Kainuuseen tai kainuulaisuuteen
- omaperäisyys ja uskottavuus
- editointi ja huolellisuus
- käsikirjoitus ja tarina
- videon kesto suhteessa sisältöön

Nuorten Kainuu -videokilpailu tarjosi nuorille mahdollisuuden osallistua Suomi 100 -juhlavuoteen tubettaen. Kilpailun ideana oli tehdä video, jonka sisältöön yhdistyy jollain kainutlaatuisella tavalla Kainuu tai kainuulaisuus. Kilpailuvideo sai olla tyyliltään millainen tahansa; vlog, timelapse tai vaikkapa video tanssiesityksestä. Kilpailuaikaa oli helmikuusta marraskuun loppuun.

Sarjoja oli kolme: alle 13-vuotiaat, 13–20-vuotiaat sekä 21–30-vuotiaat. Kaikissa sarjoissa pääpalkintona on 500 euron stipendi. Toinen palkinto oli kaikissa sarjoissa 250 euron stipendi. Lisäksi kilpailussa jaettiin kunniamainintoja.

Kainuun liitto toteutti videokilpailun yhteistyössä Kainuun ammattiopiston, Kainuun Sanomien, Kajaanin Nuorkauppakamarin ja Maakunnallisen nuorisovaltuuston kanssa. Kaikilla yhteistyökumppaneille oli edustus voittajien valintaraadissa. Lisäksi mukana oli vuoden 2017 kainuulaiseksi valittu tubettaja Veka Tolonen.

Kilpailun suosio yllätti loppumetreillä, sillä kilpailuun osallistui yhteensä 37 videota. Nuorin kilpailuun osallistuja oli 3-vuotias.

Kilpailuvideot löytyvät Kainuun liiton Youtube-tililtä. Niitä nostetaan esille myös yhteistyökumppaneiden kanavissa.