25.11.2019 - 10:50

Maakuntahallituksen päätöksiä 25.11.2019

Päätöksenteko
Kainuun maakuntahallitus kokoontui Kajaanissa 25.11.2019.

Esityslista:

Päätökset lyhyesti:

• Talousarvio 2020 ja talous- ja toimintasuunnitelma 2020-2022: Maakuntahallitus päätti merkitä talousarvion 2020 ja talous- ja toimintasuunnitelman 2020-2022 valmistelun tilanteen tiedoksi ja jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessa.
  • Talousraportti: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Ajankohtaiskatsaus tienpitoon ja liikenteeseen: Merkittiin tiedoksi.
  • Kainuun edunajaminen: Merkittiin tiedoksi.
  • Kainuuta koskevan siltasopimuksen toteutusprosessin eteneminen: Maakuntahallitus merkitsi tiedoksi saadun informaation ja hyväksyi tarkennetun esityksen siltasopimuksen erillisrahoituksesta erillisliitteen mukaisesti.
  • Kainuun liiton lausunto Kymenlaakson maakuntakaavan 2040 kaavaehdotuksesta: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Kainuun liiton vastaus työ- ja elinkeinoministeriön tiedusteluun välittävän toimielimen tehtävien hoidosta ohjelmakaudella 2021-2027: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Suomen Kuntaliiton ja maakuntien liittojen palvelusopimuksen hyväksyminen: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Hallinnon tukipalveluiden järjestämistä koskevan yhteistoimintasopimuksen irtisanominen talous- ja henkilöstöhallinnon osalta: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Hallinnon tukipalveluiden järjestämistä koskevan yhteistoimintasopimuksen irtisanominen tietohallinnon osalta: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Jäsenten nimeäminen alueelliseen liikuntaneuvostoon toimikaudeksi 2020-2023: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Kainuun maakunnallisen nuorisovaltuuston toiminnan uudistaminen: Maakuntahallitus merkitsi keskustelun tiedoksi ja päätti jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessa.
  • Suunnittelijan viran perustaminen: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti. Suunnittelijan tehtäväkuva ja kelpoisuusehdot liitettiin esityslistan liitteeksi.
  • KaiCell Fibers Oy:n tilannekatsaus: Merkittiin tiedoksi.
  • Talven ja kevään 2020 kokouspäivät: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Viraston antamat lausunnot ajalla 22.10.2019-18.11.2019: Merkittiin tiedoksi.
  • Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
  • Tiedoksi merkittävät asiat: Merkittiin tiedoksi.
  • Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsaus: Merkittiin tiedoksi.