22.10.2018 - 14:01

Maakuntahallituksen päätöksiä 22.10.2018

Päätöksenteko
Kainuun maakuntahallitus kokoontui 22.10.2018 Kajaanissa.

Kokouksen esityslista ja esittelytekstit löytävät alla olevasta linkistä

Kokousasiat ja päätökset lyhyesti:

·        Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus: Merkittiin tiedoksi.
·        Hanke: IndusStar, AR-ratkaisut teollisissa ympäristöissä ja yritystoiminnan luomisessa/EAKR: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti. Markku Oikarinen ja Aki Räisänen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.
·        Kainuun kokonaismaakuntakaavan tarkistamiseen liittyvän osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkistaminen: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
·        Selvitys vuoden 2017 tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
·        Talousraportti 09/2018: Merkittiin tiedoksi ja lisäksi maakuntahallitus edellyttää virastolta seuraavaan maakuntahallituksen kokoukseen selvitystä mahdollisen alijäämän minimoimiseksi ja Brysselin joulutori tapahtumaan liittyvän lisähankkeen toteuttamiseksi.
·        Tilannekatsaus Brysselin joulutori tapahtuman kustannuksiin ja rahoitukseen: Merkittiin tiedoksi.
·        Talousarvio 2019 ja talous- ja toimintasuunnitelma 2019-2020: Merkittiin tiedoksi.
·        Kainuuta koskeva siltasopimuksen valmistelu: Merkittiin tiedoksi.
·        Rakennerahastohallinnointia koskeva yhteistyö Lapin liiton, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Keski-Pohjanmaan liiton kanssa: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
·        Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman ja rakennerahasto-ohjelman rahoitussuunnitelman laadinta vuosille 2019 ja 2020: Merkittiin tiedoksi.
·        Tiedoksi merkittävät asiat: Merkittiin tiedoksi.
·        Pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset: Hyväksyttiin esityslistan mukaisesti.
·        Viraston antamat lausunnot ajalla 18.09.-15.10.2018: Merkittiin tiedoksi.
·        Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsaus: Merkittiin tiedoksi ja lisäksi kohtaan 6 liittyen maakuntahallitus päätti tukea esitystä viitostien kehityskäytäväselvityksen laatimiseksi.