Olet täällä

22.12.2017 - 15:05

Kainuun yritysten liikevaihto kasvaa vahvasti

Karhulankylä
Kainuun aluetaloudessa jatkuu edelleen vuonna 2015 alkanut myönteinen suhdannekehitys. Kaikkien toimialojen liikevaihdon kehitystrendi on kasvava. Vuoden 2017 ensimmäisellä puolikkaalla yritysten liikevaihto kasvoi voimakkaasti, mutta henkilöstömäärä maltillisemmin.

Kainuun maakunnan alueen eri toimialaklustereita tarkasteltaessa ajanjaksolla tammi-kesäkuu 2017 voimakkainta liikevaihdon kehitys oli edellisen vuoden tapaan kaivannaistoiminnassa. Liikevaihto kasvoi 90,5 prosenttia tammi-kesäkuussa 2017 vuotta aiemmasta. Kehitys oli vahvaa myös metalliklusterissa, jossa liikevaihto kohosi kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa 27,2 prosenttia. Elintarvikeklusterissa liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 5,2 prosenttia, ICT - ja elektroniikkaklusterissa 8,4 prosenttia, matkailuklusterissa 4,3 prosenttia, metsä- ja puuklusterissa 1,4 prosenttia ja biotaloudessa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Ainoastaan energia-klusterin liikevaihto supistui hieman (3,5 prosenttia) ja biotalouden pysyi kuta kuinkin samalla tasolla.

Kaivos-, metalli- sekä metsä- ja puuklusteri palkkasivat tekijöitä – matkailussa henkilöstö väheni
 

Henkilöstömäärä kasvoi vuoden 2017 tammi-kesäkuussa ICT- ja elektroniikkaklusterissa 3,7 prosenttia, metalliklusterissa 2 prosenttia, metsä- ja puuklusterissa 1,1 prosenttia ja kaivannaistoiminnassa 12,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Kainuun elintarvikeklusterissa henkilöstömäärän kehitys pysyi vuoden 2017 tammi-kesäkuussa samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Energiaklusterissa henkilöstömäärä vähentyi 6,7 prosenttia, matkailuklusterissa 1,4 ja biotaloudessa 1,6 prosenttia edellisestä vuodesta. Matkailussa ongelmana säilyy edelleen se, että alan liikevaihto kasvaa, mutta henkilöstömäärä ei.

Suhdannekatsaus on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
 

http://kuiskintaa.fi/kainuun-yritysten-liikevaihto-kasvaa-vahvasti/

Lisätiedot

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat