Olet täällä

25.2.2019 - 16:54

Kainuun vate on huolissaan uuden maakunnan rahoituksesta

Maakuntakartta
Tänään kokoontunut Kainuun sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) kävi läpi uuden maakunnan koetalousarvion valmistelua. Koetalousarvion pohjalaskelmat perustuvat vuoden 2017 toteutuneisiin tilinpäätöslukuihin korotettuina vuoden 2021 kustannustasoon.

Nykytasolla Kainuun maakunnan toimintakate olisi 360 miljoonaa euroa, kun Kainuun uuden maakunnan laskennallinen rahoitus on valtiovarainministeriön vielä epätarkkojen arviolaskelmien mukaan lähes 50 miljoonaa pienempi. Valmistelujohtaja Tiina Veijolan mukaan väliaikaisessa valmistelutoimielimessä keskusteltiin siitä, miten maakunnassa varaudutaan jatkossa tiukkaan talouteen. Uuden maakunnan ennakoitu rahoitus ei tämän hetken tiedon mukaan riitä ikääntyvän Kainuun kasvavaan palvelutarpeeseen. Valtiovarainministeriön arviolaskelmat päivittyvät kolme kertaa vuodessa.

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti myös, että mikäli uudistus etenee, Kainuun valmistelurakennetta muokataan keväällä nykyistä paremmin uuden maakunnan organisaatiorakennetta vastaavaksi. VATE linjasi, että valmistelujohtaja voi jatkaa asian jatkovalmistelua. Myös tietohallinto- sekä talous- ja henkilöstöhallinnon ratkaisujen valmistelua jatketaan ohjausryhmän linjausten mukaisesti.

Lisätiedot:
valmistelujohtaja Tiina Veijola 0295039116

Uusimmat

Nuorisofoorumi 2020
24.2.2020
Tänä vuonna Kainuun nuorisofoorumi järjestetään Kajaanissa, Lehtikankaan koululla, lauantaina 21.3.2020. Tapahtuman teemana on nuorten hyvinvointi ja osallisuus. Osallistuminen on ilmaista ja...