Olet täällä

28.1.2019 - 16:56

Kainuun tukipalveluja selvitellään edelleen kevään aikana

Kainuun tukipalveluja selvitellään edelleen kevään aikana
Tänään kokoontunut Kainuun sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin (VATE) keskusteli tukipalvelujen tilanteesta ja lähetti tehdyt selvitykset tiedoksi ohjausryhmälle.

Ateria- ja puhtaanapitopalvelujen osalta kokonaistilanne on edelleen auki. Kajaanin osalta Kainuun soten hallitus on jo päättänyt, että Kainuun sote valmistautuu ottamaan ravintohuollon omaksi toiminnakseen, koska Kajaanin Mamselli on irtisanonut yhteistyösopimuksen ruokahuollosta. Tavoitteena on rakennuttaa Kajaaniin valmistuskeittiö.

Talous- ja henkilöstöhallinnon selvityksen lähtökohta oli selvittää mahdollisia ylimaakunnallisia ratkaisuja. Mukana oli kolme eri palveluntarjoajaa. ICT-palveluja koskevaan tietopyyntöön vastasi kymmenen toimijaa. VATE päätti lähettää selvitykset tiedoksi ohjausryhmälle, joka ottaa kantaa jatkovalmisteluun.

VATE päätti esittää ohjausryhmälle, että maakuntakonsernin rakennetta tarkastellaan uudelleen kolmen kohdan osalta. Uudelleen halutaan miettiä konserni- ja strategiapalvelujen mahdollista yhdistämistä sekä erillisen johdon tuki -toiminnon muodostamista. Tarkoitus olisi pohtia vielä myös elinvoimatoiminnon järjestämistä ja maakuntakonsernin järjestäjän osiota.

Sote-koordinaattorin tehtävä muutetaan kokopäiväiseksi, ja koordinaattoria esitetään VATE:n varsinaiseksi jäseneksi. Sote-koordinaattorin keskeisenä tehtävänä on palvelustrategian laatiminen. Sote-koordinaattorina jatkaa Eija Tolonen. Toimitilojen vastuuvalmistelijan tehtävä laitetaan hakuun heti, kun maakuntalait on hyväksytty.

Lisätiedot:
valmistelujohtaja Tiina Veijola 0295039116

Uusimmat