Olet täällä

18.1.2019 - 8:52

Kainuu on mukana maailman suurimmilla elintarvikealan Grüne Woche messuilla Berliinissä

Kainuulaiset kuvattavina Grüne Wochen mediapäivänä
Kainuulaiset yritykset tuovat tuotteitansa esille Berliinin Grüne Woche 2019 -messuilla 18.- 27.1.2019. Nämä maailman suurimmat ruoka-alan kuluttajamessut kokoavat paikalle vuosittain noin 400 000 kävijää ympäri Euroopan, 90 000 ruoka-alan ammattilaista, yli 4 000 median edustajaa ja poliittisia päättäjiä. Tarjolla on siis runsaasti kontakteja sekä Saksassa että kansainvälisesti.

Tämän vuoden Grüne Woche on poikkeuksellisen merkittävä, sillä Suomi on tapahtuman pääkumppanimaa teemalla ”Aus der Wildnis”, eli villiä luontoa painottaen. Suomen osalta pääjärjestelyvastuussa on Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK yhteistyötahoineen. Suomella on osasto omassa 1600 m² hallissa (halli nro 10.2.). Tapahtumaan on osallistumassa noin 80 yritystä ympäri Suomen. Suomen osastolla mukana olevat alaosastot ja yritykset on listattu teeman mukaan nimetyillä sivuilla: www.ausderwildnis.fi. Kainuun maakuntaosastolla esittäydytään metsä- ja luontopainotteisesti.

Maakunnat ovat katsoneet tulevan tapahtuman ja Suomen roolin merkittäväksi. Useat maakunnat ovat aktivoineet yrityksiä tarttumaan tilaisuuteen ja kannustaneet osallistumaan kokoamalla maakunnallisia yhteisosastoja. Kainuun liitto yhdessä Kainuun Etu Oy:n kanssa on halunnut madaltaa yritysten kynnystä osallistua tapahtumaan.  

Kainuun maakuntaosasto poikkeaa muista suomalaisista osastoista metsä- ja luontopainotteisuudellaan. Osastolla tuodaan esiin teeman mukaisesti villiä ja puhdasta luontoa sekä tutkitusti turvallisia ja innovatiivisia elintarviketuotteita. Yrityksistä osastolle lähtevät mukaan Vuokatin Viini, Arktiset Aromit, PureProtein, Vaalan Juustola sekä Woodpolis.

Arktiset Aromit ry esittelee yhdessä Luonnonvarakeskuksen ja Pro Pakuri ry:n kanssa Suomen luontoa, luonnontuotteita ja niiden mahdollisuuksia matkailussa tutkimustiedon ja esimerkkien avulla. Suomessa, Euroopan metsäisimmässä maassa, on käytössä ympäristön huomioivat, sertifioidut metsänhoitomenetelmät ja korkeatasoinen metsävaratieto. Niiden ansiosta meillä on maailman suurin luomukeruualue. Kuhmolainen puurakentamisen osaaminen tulee esille Woodpoliksen mukana.

  • Luomuluonnontuotteemme ovat äärimmäisen ekologisia paitsi hiili-, myös vesijalanjälkimittarilla tarkasteltuna runsaiden ja puhtaiden vesivarojemme ansiosta, muistuttaa toiminnanjohtaja Birgitta Partanen Arktiset Aromit ry:stä.

 

Tämän kokoluokan messutapahtumaan osallistuminen on moniulotteinen yritysten kannalta. Uransa alkutaipaleella olevalle yritykselle suurmessut tarjoavat hyvän mahdollisuuden koemarkkinointiin, palautteen saantiin sekä asiakaskontaktien hakemiseen. Kansainvälistymässä olevalle yritykselle yhteisosastolla esiintyminen tuo näkyvyyttä ja sitä kautta lisäarvoa kustannustehokkaasti. Hyvällä etukäteisvalmistautumisella suurmessuilta saa paljon arvokasta palautetta oman yritystoimintansa kehittämiseen sekä tuotteistamiseen.

  • Haluan lähteä tapahtumaan kartoittamaan potentiaalisia ulkomaisia jakelukanavia, hakemaan kokemuksia

ja makuhavaintoja kehittämälleni proteiinipatukalle, kuvailee yrittäjä Maija Autio (PureProtein).

Myös alueen matkailumahdollisuuksia esitellään mm. Hossan kansallispuiston avulla. Mukaan lähtevät jo Brysselin viisiviikkoisilla joulumarkkinoilla hitiksi nousseet virtuaalilasit, joiden kautta messuosastolla vierailevat pääsevät kokemaan useampiakin pohjoissuomalaisia kansallispuistoja.

  • Ihmisten reaktiot ovat niin ihania, kun he pääsevät virtuaalilaseilla näkemään, millaista meillä Suomessa on. He ovat vilpittömän yllättyneitä kaikesta kauneudesta. Eräs nainen tulee tänne joka aamu rauhoittumaan ennen työpäivää, kuvaili Suomen ja Kainuun Brysselin infopisteen silloinen emäntä Tuija Pirttijoki haastattelussaan Maaseudun tulevaisuudelle.

 

Lisätietoja:

www.gruenewoche.de tapahtuman kansainväliset sivut ja www.ausderwildnis.fi Suomen tapahtumasivut
Facebookiin tapahtumasivu ”Partnerland Finnland: Grüne Woche.

Sosiaalisessa mediassa yleisesti kannattaa seurata aihetunnisteita #grünewoche2019 #IGW2019 #partnerlandfinnland #ausderwildnis #Finnland ja #kainuu

Johtaja Tuomo Tahvanainen, Kainuun Etu Oy, puh. 044 5514 585, tuomo.tahvanainen@kainuunetu.fi
Maakuntajohtaja Pentti Malinen, Kainuun liitto, puh. 044 7970 197, pentti.malinen@kainuu.fi

Lisätiedot

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat