8.9.2016 - 16:49

Itä-Suomen bioenergiapäivä 21.11. Kajaanissa

Metsä marraskuussa
Itä-Suomen maakuntien liittojen järjestämä perinteinen Itä-Suomen bioenergiapäivä pidetään Kajaanissa maanantaina 21. marraskuuta 2016 Kaukametsän Kouta-salissa klo 12-16 (Osoite Koskikatu 4, 87100 Kajaani).

Kansalliset ilmasto- ja energiapolitiikan sekä kiertotalouden linjaukset ja Itä-Suomi

Seminaarissa kuullaan Suomen ilmasto- ja energiapolitiikan sekä kiertotalouden linjauksia ja esimerkkejä siitä, miten niihin on Itä-Suomessa tartuttu.  Työ- ja elinkeinoministeriöstä tilaisuuteen tulee alustamaan teollisuusneuvos Petteri Kuuva, joka kertoo Suomen ilmasto- ja energiastrategian valmistelun tilanteesta sekä nykyisistä ja tulevista EU:n ilmasto- ja energiapoliittisista linjauksista. Petteri Kuuva esittää myös kommenttipuheenvuoron Kainuun ja KaiCell Fibres Oy:n biotuotetehdashankkeesta. Samoin kuullaan SITRA:n johtavan asiantuntijan Kari Herlevin alustus Suomen tiekartta kiertotalouteen 2016–2025 –strategiasta.

Tilaisuudessa esitetään myös esimerkkejä siitä, miten Kainuussa on tartuttu kiertotalouden mahdollisuuksiin: Seminaarissa kuullaan esittely tänä vuonna Kajaanin Renforsin rannassa käynnistyvästä St1:n bioetanolitehtaasta, jossa tehdään sahanpurusta etanolia. Samoin esitellään hallituksen kiertotalouden kärkihankkeisiin kuuluva hevosenlannan hyötykäyttöhanke sekä Puolangan biokeskus -hanke. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kansanedustaja, maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen.

Ilmoittautuminen

Tule kuulemaan ja kommentoimaan tuoreita ja raikkaita ajatuksia päivänpolttavista kysymyksistä. Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 17.11.2016 mennessä osoitteessa: http://bit.ly/2clbYDH

Lisätietoja antavat

Jouni Ponnikas, Kainuun liitto, p. 040 5740 804, jouni.ponnikas@kainuu.fi ja
Timo Karjalainen, Kajaanin yliopistokeskus, p. 040 560 2577, timo.karjalainen@oulu.fi

12.00 Bioenergiapäivien avaus
Kansanedustaja, Kainuun maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen

12:10 Suomen ilmasto- ja energiastrategia sekä EU:n ilmasto- ja energiapoliittiset linjaukset
Teollisuusneuvos Petteri Kuuva, Työ- ja elinkeinoministeriö

12:45 Suomen tiekartta kiertotalouteen 2016-2025
Kiertotalouden johtava asiantuntija Kari Herlevi, SITRA

13.20 Kainuun biotuotetehdas
Johtaja Jukka Kantola, KaiCell Fibres Oy
13.40 Kommenttipuheenvuoro:
Teollisuusneuvos Petteri Kuuva, Työ- ja elinkeinoministeriö

13.50 Sahanpurusta etanolia Kajaanissa - St1
Myyntipäällikkö Mikael Knif, St1 Biofuels Oy
14:10 Kommenttipuheenvuoro:
Kari Herlevi johtava asiantuntija, SITRA

14.20 Kahvit

14.50 Miten hyödyntää paremmin Kainuun metsäenergiapotentiaali?
Elinkeinopäällikkö Tuomo Mikkonen, Suomen metsäkeskus

15.05 Itä-Suomen maakuntien energian käyttö
Kehityspäällikkö Timo Karjalainen, Kajaanin yliopistokeskus

15:20 Hallituksen kiertotalouden kärkihankkeisiin kuuluva hevosenlannan hyötykäyttöhanke
Projektipäällikkö Matti  Arffman, Envitecpolis

15.35 Puolangan biokeskus -hanke
Projektipäällikkö Sauli Jäntti, Kainuun Etu Oy

15.50 Loppukeskustelu

16.00 Tilausuuden päätös
puheenjohtaja Timo Korhonen

Päivän järjestävät Itä-Suomen maakuntien liitot.

Itä-Suomen maakuntien liitot