Olet täällä

31.7.2017 - 8:53

“Digitaalinen perintö” -taiteilijaresidenssi Vienanmeren rantamilla

Unpapitals logo
Hakemuksia nuorilta taiteilijoilta, koodareilta, digitaalisen sisällön tuottajilta pyydetään 15.8. mennessä taiteilijaresidenssille osallistumiseksi syyskuussa Arkangelin Onegassa. Tavoitteena on tuottaa ja julkaista interaktiivinen VR versio Pomor -museon näyttelystä. Matkat, ruokailut ja majoitus tarjotaan valituille henkilöille.

Uncapitals 2017: "Digitaalinen perintö"

Pomorin museon näyttely virtuaaliseen muotoon taiteilijaresidenssin voimin 
Onega, Arkangeli 21.-24.9.2017

 
Unсapitals on kansainvälinen, Pohjoismaiden ja Luoteis-Venäjän taiteilijoille tarkoitettu vuosittainen taiteilijaresidenssi,  jonka nimi viittaa kulttuurikeskusten hajautettuun konseptiin verrattuna perinteiseen aluekeskusajatteluun.
 
Tämän vuoden teema  on "Digitaalinen perintö" ja ryhmä suuntaa Vienanmeren rannikolle, Arkangelin alueelle. Tavoitteena on luoda  ja julkaista interaktiivinen, virtuaalinen versio Pomor -museon näyttelystä. Kollektiivisessa taideprojektissa nuoret taiteilijat, koodaajat, digitaalisen sisällön tuottajat ja kulttuurityöntekijät  tutustuvat ikiaikaisiin Pomoriperinteisiin, historiaan ja kulttuuriin. Residenssin aikana osallistujat tuottavat digitaalisen version museon näyttelystä VR-formaatissa, yrittäen ajatella  ns. tietokirjatiedon eri näkökulmasta.  Projekti yhdistää mielikuvitusta ja todellisuutta ,historiallisia tosiasioita ja mytologiaa, uusinta tekniikkaa ja taidetta, nykyistä pop-kulttuuria ja perinteisiä Pomor -tapoja.
 
Järjestäjät toivovat hakemuksia Pohjois-Euroopasta ja Luoteis-Venäjältä kahteen pääteemaan:
 
  • VR-alusta (koodaajat ja sovellusten kehittäjät, kuvittajat ja verkkosuunnittelijat, animaatio- ja  3D taiteilijat)
  • Tutkijaryhmä (museo- ja näyttelykuraattorit, journalistit, taidekrititikot)
 
Kuljetus-, ruoka- ja majoituskustannukset korvataan. Osallistujien ikähaarukka on 18–35 vuotta ja työskentelykieli on englanti.
 
Hakemustiedot löytyvät osoitteesta: www.uncapitals.com 

Uusimmat